Neringa FM

Naujienos

Amžinos atostogos ir egzotiška kava: Vilniaus centre atsidarė „Bali Wood Cafe“

Einant Mindaugo gatve Vilniuje iš tolo švyti balietiški skėčiai. Tai nauja kavinė Vilniaus kavos žemėlapyje „Bali Wood Cafe“. Ji kviečia mintimis persikelti į Balio salą ir įsijungti atostogų režimą. Kavinėje veikia baldų salonas, kuris jūriniais konteineriais tiesiai iš Indonezijos gabena balietiškus baldus ir interjero detales, kuriomis aprūpina ir kavinę – todėl pamatytą daiktą lankytojai galės čia pat įsigyti, o kavinės interjeras nuolat kis.

Kavinės vadovas Tomas Čižmakovas sako, kad „Bali Wood Cafe“ – tai lyg atostogų sala Vilniaus centre. „Stengiamės iš įprastos Vilniaus gatvės sukurti atostogų oazę, pagražinti, pajaukinti atmosferą“.

Atostogų atmosfera, muzika, o svarbiausia, rūšinė kava yra „Bali Wood Café“ šerdis.

Kavinėje veikia vienas geriausių kavos aparatų „La Marzocco Strada“, o kavinės vadovas T. Čižmakovas su kava profesionaliai dirba jau šešerius metus. Jis sako, kad kavoje jį žavi jos kompleksiškumas ir niekada nesibaigianti kelionė po pasaulio šalis. Aukščiausios kokybės kavos pupeles tieks net kelios kavos skrudyklos. Anksčiau „Bali Wood“ patalposė veikė kavinė „Backstage Café“, kuri iki šiol yra „Bali Wood Café“ kavos tiekėja, todėl senieji kavinės klientai nepraras savo mėgstamo flat white ar espresso. „Bali Wood“ siūlys dar platesnį kavos pasirinkimą: pupeles tieks gerai žinomi latvių skrudintojai „Rocket Bean“.

Preciziškas požiūris į kavą čia sutampa ir su siūlomu maistu.

Bendradarbiaudama su augalinės mitybos specialiste Evelina Buzaite ir „Amandus“ desertine, kavinė kuria originalius desertus ir užkandžius, įkvėptus tradicinių balietiškų receptų.

Į „Bali Wood Café“ vilioja ne tik išskirtiniai desertai ar kava, bet ir įspūdingi kvapai.

Neseniai kavinės patalpose įsikūrė dovanų ir kvepalų parduotuvė „Provincialė“. T. Čižmakovas sako, kad kiekvienas verslas į kavinę įneša savo klientų. „Kai kas ateina įsigyti kvepalų, dovanų ar interjero detalių ir atsigeria kavos arba atvirkščiai. Manau, ši sinergija padeda visiems verslams dirbti kartu.“

Bet svarbiausi kavinėje – žmonės.

Tomas sako, kad burti bendruomenę yra esminis kavinės uždavinys. Čia jis kviečia kūrybiškus, alternatyvius ir įdomius žmones, kurie formuoja Vilniaus veidą: „Manau, kad jie yra kavinės gyvavimo branduolys“. Atostogų atmosfera kavinėje išlaisvina lankytojų kūrybines galias. Kavinėje planuojami būsimi festivaliai, parašyti įkvepiantys straipsniai, netgi organizuojami muzikinių klipų, reklamų kūrybiniai procesai. „Savotiškas jausmas, kad mes prie to prisidėjome“, – sako Tomas. „Beje, čia neretai apsilanko net Indonezijos ambasadoriai su palyda. Galbūt esame savotiška Indonezijos ambasada Lietuvoje?“

Šeštadienį „Bali Wood Café“ atidaryta vakarėliu „Kava ir Vinilas“, kuriame susiliejo dvi kavinės aistros – analoginis garsas ir rūšinė kava. Dešimtys žmonių degustavo įvairiausius kavos ir ledų skonius iš viso pasaulio. O plokšteles suko legendinės vakarėlių serijos „Boogaloo“ organizatorius Tomas Boo ir Klaipėdos „Kaštono“ renginių kūrėjas Audrius Kaštonas.