Neringa FM

Naujienos

Kursių marių regata 2016 start

„Kuršių marių regata“ startavo atgaivindama ilgametę tradiciją

Šeštadienį, po 5 metų, „Kuršių marių regatos“ pradžia buvo paskelbta naujam gyvenimui prikeltame Smiltynės jachtklube. Šiemet regatoje prie starto linijos stos rekordinis jachtų skaičius – net 66. Atidarymo dieną jau antrą kartą įvyko ir šventinė „Jūros šventės regata“, kurią stebėti galėjo tiek Smiltynės, tiek Klaipėdos gyventojai ir svečiai.

„Labai džiaugiamės, kad tuos kelerius metus, kol vyko Smiltynės jachtklubo rekonstrukcija, „Kuršių marių regatos“ atidarymui mus taip draugiškai priėmė Klaipėdos miestas. Vis dėlto, grįžimas į Smiltynės jachtklubą yra simboliškas – tai tarsi grįžimas prie pačių regatos ištakų, mat būtent iš čia ji startuodavo nuo pat savo pradžios. Su tokia šiek tiek nostalgiška, bet kartu džiugia nuotaika šiandien ir pasitikome regatos pradžią“,- teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.Nasvytis džiaugėsi, kad 49-ojoje regatoje dalyvauja net 66 jachtos. Tai, pasak jo, rodo ne tik regatos masto išaugimą, bet ir Lietuvos buriuotojų profesionalumo didėjimą, mat „Kuršių marių regata“ vyksta griežtai pagal tarptautinę ORC reitingavimo sistemą.

Antrus metus iš eilės regatos atidarymo dieną Klaipėdos uosto akvatorijoje įvyko ir šventinė „Jūros šventės regata“. Jos metu, besileidžiančios saulės nušviestas jachtas, galėjo stebėti tiek Smiltynės, tiek Klaipėdos gyventojai bei svečiai.

„Ši regata – tai tikra atrakcija žiūrovams krante ir lengva treniruotė buriuotojams prieš sekmadienio startą Klaipėdos miesto etape. Tiesa, šįkart džiaugiamės, kad iš viso pavyko duoti startą šiai šventinei regatai, nes prognozės rodė, kad kaip tik vakare vėjas turėjo rimti. Laimei, apie aštuntą jo dar šiek tiek gavom ir dalyviai pavėjui palėkė pro visą „Jūros šventės“ sceną“,- regatą komentavo vyriausiais „Kuršių marių regatos“ teisėjas Rolandas Žentelis.

Sekmadienį vyks pirmasis, Klaipėdos miesto vardo, regatos etapas. Jo metu jachtos varžysis Baltijos jūroje, kur distancija drieksis iki Palangos ir atgal. Regatą gyvai galima sekti čia: https://regatos.lt/kmr#gyvai

„Kuršių marių regata“ yra didžiausios kreiserinių jachtų varžybos Lietuvoje. Kartu jos laikomos kreiserinių jachtų (išskyrus „RS-280“ jachtų klasę) Lietuvos čempionatu. Tai seniausia, jau nuo 1954 metų organizuojama Lietuvos buriavimo regata, tapusi didžiausia buriavimo bendruomenės švente tiek ant vandens, tiek krante. Daugiau informacijos galite rasti „Kuršių marių regatos“ „Facebook“ paskyroje: https://www.facebook.com/kmregata/

„Jūros šventės regatos“ rezultatai:

I grupė:

  1. „Ultra“ (kpt. Jurgis Janulionis)
  2. „Festina“ (kpt. Tomas Kavaliauskas)
  3. „Tango“ (kpt. Aidas Narbutas)

II grupė:

  1. „Baltas“ (kpt. Gintaras Vaičiūnas)
  2. „Orka“ (kpt. Jonas Janulis)
  3. „Pietvis“ (kpt. Saulius Žukaitis)

Leave a Reply